5 tips om uw vakantiegevoel vast te houden

De zomervakantie is alweer (bijna) afgelopen. Wat gaat dat toch elk jaar weer snel! Het liefst zouden we allemaal het fijne, relaxte gevoel van de vakantie zo lang mogelijk vast houden. Maar hoe doet u dat? Bekijk onze tips om uw vakantiegevoel langer vast te houden. 

1. Plan iedere week minimaal één avond ontspanning in

Het is zó makkelijk om weer in die sneltrein te stappen en door te razen met alles wat altijd maar 'moet'. Plan minimaal één avond per week een avondje helemaal niks in. Erg belangrijk: zet deze ook in uw agenda. Als u het echt goed wilt doen dan zorgt u ook dat u nog niet vastlegt hoe die avond er precies uit ziet. Wacht het moment af en besluit dan waar u zin in heeft. Een goed boek, een film kijken met een lekker biertje of wijntje of toch een gezellige avond met een vriend, vriendin of partner. Of natuurlijk een avondje Veluwse Bron!   


2. Zoek de buitenlucht op

In de vakantie bent u vaker buiten. Dit is natuurlijk goed voor de gezondheid, maar ook voor het humeur. Ga na het eten even een blokje om, zoek een mooi bankje of plekje aan het water of eet nog eens buiten. Neem de tijd om alles even in u op te nemen: wat ziet, ruikt of voelt u? Haal een paar keer diep adem en geniet...

3. Kook vakantie gerechten

Bent u in het buitenland op vakantie geweest? Dan heeft u vast wel wat lokale gerechten geproefd. Houd uw vakantiegevoel vast door af en toe eens uw favoriete vakantiegerecht te koken. Met een lokaal drankje erbij en eventueel bijpassende muziek waant u zich echt weer even op vakantie.  


4. Doe creatief met vakantie herinneringen

Of u nu foto's in een album plakt, een online fotoboek samenstelt, een filmpje maakt van foto's of een heel vakantieplakboek maakt: het helpt allemaal om uw vakantiegevoel weer even terug te roepen. Dit soort dingen vergen enige voorbereidingstijd, wat inhoudt dat u alle foto's weer moet bekijken en informatie op moet zoeken over het vakantieland waar u bent geweest. Zorg om het af te maken voor een vakantiemuziekje en geniet! 

5. Bezoek een wellnessresort! 

Een dagje wellness wordt vaak ervaren als een dagje vakantie. Tijdens een dagje wellness bent u even helemaal weg, waardoor u helemaal kunt ontspannen. U mag geen telefoon of tablet meenemen, dus u bent écht even afgesloten van de buitenwereld. U doet de hele dag waar u zelf zin in heeft. Na een dag zonnen, ontspannen en zwemmen is er niets fijners dan tegen het eind van de dag dineren op het terras. Precies dat kan bij de Veluwse Bron natuurlijk perfect! Geniet van het prachtige uitzicht over het meer, terwijl u nog een slok van uw drankje neemt...