Opgietingen

Voor veel saunagangers is een dagje wellness niet compleet zonder opgieting. Dit wordt als de ultieme saunabeleving gezien. Bent u benieuwd naar wat een opgieting precies is en waarom het zo’n bijzondere sensatie is?


Opgietingen

Wat is een opgieting?

Een opgieting is een van de bekendste saunarituelen. Bij dit ritueel neemt u plaats in een speciale opgietsauna. Bij de Veluwse Bron zijn dit de Kuuma en de Herra, beide prachtig gelegen aan het meer.

Tijdens de opgieting wordt er een mengsel van water en speciale oliën op hete stenen gegoten. Dit zorgt er voor dat de gevoelstemperatuur stijgt, terwijl de temperatuur daalt. De saunameester zwaait met een handdoek dit verspreidt zowel de heerlijke geur van de speciale oliën als de warme lucht. Dit voelt aan als een aangename prikkel op de huid. Door de warmte van de opgieting gaat u transpireren waardoor uw huid van binnenuit gereinigd wordt.

Na afloop van de opgieting krijgt u van de saunameester iets verfrissends. We adviseren om goed af te koelen na een opgieting.

Naast de reguliere opgietingen vinden er ook scrub-opgietingen plaats. Vraag tijdens uw Dagje Wellness naar de tijden.


De nieuwe opgietsauna's

In de nieuwe opgietsauna's geniet u tijdens een opgieting ook van het prachtige uitzicht over het meer van de Veluwse Bron. Het Wellness Testlab van de Veluwse Bron heeft onlangs deze nieuwe opgietsauna's getest. Benieuwd wat zij ervan vonden? Bekijk hiernaast het filmpje en laat u inspireren.