Klankschaalsessies bij de Veluwse Bron

Klankschaalsessies met Tibetaanse klankschalen bij de Veluwse Bron

Bij de Veluwse Bron zijn verschillende saunarituelen te beleven. Zo kunt u voor € 2,95 al deelnemen aan een klankschaalsessie. Tijdens een klankschaalsessie worden Tibetaanse klankschalen bespeeld. Dit heeft een rustgevende werking. 


Wat zijn klankschalen?

Klankschalen komen al jarenlang over de hele wereld voor. Van oorsprong komen de klankschalen uit Nepal. De oude Nepalezen gebruikten de klankschalen voor het rituele vuuroffer omdat er hoog in de Himalaya geen klei beschikbaar was om schalen mee te bakken. Daarna werden de klankschalen gebruikt om te mediteren. Vanwege de rustgevende klanken en de ontspanningstechnieken zijn klankschalen ideaal om de meditatie bij te begeleiden.

Een klankschaalsessie is uniek om mee te maken. Tijdens een klankschaalsessie wordt er gebruik gemaakt van verschillende klankschalen. Elke klankschaal produceert een ander geluid.  Er ontstaan onder- en boventonen door met de klopper rondjes te draaien om de rand van de klankschaal. Hierdoor ontstaan trillingen, of resonantie, die tot diep in uw lichaam doordringen. Ons lichaam bestaat voor 70% uit water, de boven- en ondertonen creëren trillingen in onze banen waardoor uw lichaam weer in balans komt en alle spanning los laat.


Klankschaalsessies bij de Veluwse Bron

Bij de Veluwse Bron worden meerdere keren per dag klankschaalsessies gegeven. Deze vinden plaats in de Pakistaanse Zoutsteenmijnsauna. De tijden van de sessies kunt u daar ook vinden, net zoals in het restaurant. Wilt u deelnemen aan een klankschaalsessie? Meld u dan ongeveer 20 minuten voor de opgegeven tijd bij deze sauna.