Badkledingdag

Wilt u liever in badkleding van onze sauna’s, baden en andere wellnessfaciliteiten genieten? Dat kan! Iedere maandag en iedere laatste zondag van de maand is het badkledingdag bij de Veluwse Bron. Houdt u er rekening mee dat de badkledingdagen kunnen afwijken tijdens de feestdagen.

Op een badkledingdag houdt u in alle faciliteiten uw badkleding aan. Op deze manier kunt u onze sauna’s op een andere manier ontdekken. De kleedruimtes van de Veluwse Bron beschikken ook over kleedhokjes waar u alle privacy heeft bij het omkleden.

In de restaurants, de loungeruimtes, de rustruimtes, het paviljoen en op de terrassen is het dragen van een badjas over de badkleding verplicht. Mocht u zelf geen badjas hebben, dan kunt u deze ook bij ons huren.

Badkledingdag_VeluwseBron

Wanneer is het badkledingdag bij de Veluwse Bron?

Maand Maandag Zondag
April 2018 9, 16, 23, 30 29
Mei 2018 7, 14, 28 27
Juni 2018 4, 11, 18, 25 24
Juli 2018 2, 9, 16, 23, 30 29
Augustus 2018 6, 13, 20, 27 26
September 2018 3, 10, 17, 24 30
Oktober 2018 1, 8, 15, 22, 29 28
November 2018 5, 12, 19, 26 25
December 2018 3, 10, 17 30

Badkledingdag bij onze andere resorts

Wilt u wel graag in badkleding ontspannen, maar komen deze dagen nét niet uit? U kunt natuurlijk ook bij een aantal 'zusjes' van de Veluwse Bron genieten van een dagje sauna in badkleding. Bekijk de websites van de resorts voor een overzicht van alle badkledingdagen.

Badkledingdag bij Zwaluwhoeve

Bij de Zwaluwhoeve in Hierden hebben we een ruime keuze aan badkledingdagen. Bekijk de website voor de actuele data.

Badkledingdag bij Elysium

Iedere maandag kunt u in badkleding genieten van een dagje ontspanning bij Elysium in Bleiswijk (bij Rotterdam en Den Haag).

Badkledingdag bij SpaPuur

Bij Spapuur is het iedere dinsdag en eerste zondag van de maand badkledingdag. Daarnaast ook iedere eerste en laatste zondag van de maand. Klik hieronder om de exacte data te bekijken.


Badkleding_VeluwseBron

Met badkleding naar de sauna

Wilt u voor de eerste keer naar de sauna, maar weet u niet zeker of het zien van al dat ‘bloot’ voor u is weggelegd? Ontdek wellness dan in badkleding bij de Veluwse Bron, hét wellnessresort voor een fijne eerste sauna ervaring.

Dat de Veluwse Bron is ingericht voor ‘een eerste keer sauna’ ziet u al meteen bij binnenkomst in de kleedruimtes. U kunt u zich namelijk omkleden in afgescheiden kleedhokjes, waardoor u alle privacy heeft tijdens het aantrekken van uw badkleding. Ook geven de gastvrouwen van de Veluwse Bron regelmatig rondleidingen en beantwoorden al uw vragen over wellness. Waarschijnlijk valt het u tijdens zo´n rondleiding op dat u veel minder bloot ziet dan verwacht: de meeste mensen hebben een badjas aan of slaan een handdoek om als ze naar een faciliteit lopen. In de restaurants is het dragen van een badjas ook verplicht. Na het omkleden trekt u uw badjas aan en loopt u het resort binnen. U kunt rustig beginnen met een kopje koffie of thee in het restaurant, of meteen doorgaan naar de faciliteiten buiten of binnen. Begin altijd eerst met een voetenbad en/of douche, om alvast een beetje op te warmen. Zo went u ook langzaam aan het idee van wellness. Het hele resort is ingericht op een eerste wellness ervaring. Zo zijn er veel muurtjes bij het betreden van faciliteiten, is er rekening gehouden met de privacy en is het hele resort sfeervol verlicht. Er zijn voldoende haakjes voor uw badjas, ook dicht bij de ingang van een faciliteit.

Aan het einde van de dag zult u zich compleet ontspannen voelen. Wellicht gaat u zelfs tijdens uw volgende bezoek aan de sauna niet meer in badkleding, maar bloot. En zo niet, dan komt u gewoon weer terug op één van onze badkledingdagen!


Nadelen van een dagje sauna in badkleding

Een vaak gehoord nadeel van een dagje sauna met badkleding is dat de badjas nat wordt. Een ander vaak gehoord argument om niet in badkleding van een dagje sauna te genieten, is dat het niet hygiënisch zou zijn. Dit is echter nergens op gebaseerd; het is nooit bewezen dat badkleding in de sauna onhygiënischer is dan een dagje sauna zonder badkleding. Wat wel een nadeel zou kunnen zijn, is dat badkleding eerder slijt door de hoge temperaturen van een sauna. 

Badkledingdag_VeluwseBron