Welkom bij de Veluwse Bron

Hamam Behandeling

Oosters genieten tijdens uw dagje wellness? De Hamam behandeling is een eeuwenoud Oosters ritueel waarbij het lichaam wordt gereinigd. Het ritueel staat helemaal in het teken van warmte, water, reiniging en ontspanning. Om uw reiniging te bevorderen raden we aan voorafgaand aan de behandeling plaats te nemen in de stoomcabine. Door de warmte van de stoom gaan de huidporiën open staan. Daardoor kan het vuil beter verwijderd worden uit uw huid tijdens de scrubbehandeling.


De Hamam rituelen op een rij

Letterlijk betekent Hamam: een warme plek waar water in overvloed stroomt. Dit zult u ook tijdens uw Hamam behandeling goed merken. Nadat u goed bent opgewarmd in de stoomcabine neemt u plaats op de verwarmde marmeren tafel in de Hamam, hierdoor voelt u zich al heerlijk ontspannen en verwarmd. Het Hamam ritueel begint met een uitgebreide scrubbehandeling op de achterkant van het lichaam. Bij de 50 minuten behandeling wordt ook de voorkant van het lichaam en het hoofd meegenomen. Door de scrub behandeling worden alle dode huidcellen grondig verwijderd, dit heeft zowel een lichamelijk als geestelijke werking. 

Tip: Bescherm uw huid goed tegen de zon in de dagen voor uw Hamam behandeling. Het kan namelijk erg onaangenaam aanvoelen wanneer uw huid (lichtelijk) verbrand is tijdens de scrubbehandeling.

Oosters genieten

Na de scrubbehandeling wordt u helemaal afgespoeld met warm water. Het eerste gedeelte van het reinigingsritueel is nu afgerond. Hierop volgt de inzeping met olijfzeep. Het zeepschuim wordt op traditionele wijze verkregen door beurtelings de zeepzak (Torba) door warm water en door de lucht te slaan. Het voedende zeepschuim bedekt uw hele lichaam waarna een heerlijke massage volgt. 

De Hamam behandeling bij de Veluwse Bron staat bekend als één van de beste Hamam’s van Nederland. De kundige uitvoering van alle onderdelen van het ritueel aangevuld met een heerlijke massage dragen hier bij aan. Kortom, u bent in goede handen.

Hamam 20 minuten
35.95 p.p.
Hamam 50 minuten
64.95 p.p.