In wellnessresort de Veluwse Bron vindt u een grote verscheidenheid aan sauna's. Onze nieuwste sauna is de Luisterboeksauna. Elke sauna heeft een ander effect en een andere uitwerking op uw lichaam. De grote variatie aan mogelijkheden kunnen u van top tot teen verwennen en verzorgen. Bekijk hieronder onze sauna's.

 • Caldarium

  Het caldarium is een onderdeel van de thermen uit de Romeinse oudheid, deze faciliteit is een welkome afwisseling van de sauna. De vloeren, zitvlakken en wanden zijn verwarmd wat een gevoel van geborgenheid geeft. Door de milde warmte is relatief lang van het caldarium gebruik te maken, maar er is niet echt sprake van een intensieve opwarming van het lichaam. Het caldarium is ideaal voor beginnende saunagangers of om tussendoor te ontspannen in de milde warmte.

 • Finse sauna's

  Schitterende Finse sauna's in overvloed. Van panoramasauna's tot muzieksauna's. De Finse sauna is de traditionele sauna, zoals de meeste mensen deze kennen. De Finse sauna dient vooral om het lichaam te reinigen en uw spieren te ontspannen. De temperatuur van deze sauna's zorgen voor transpiratie en verwijderen daardoor afvalstoffen uit uw lichaam en dragen zorg voor een goede doorbloeding van de huid. De Finse sauna's bij de Veluwse Bron zijn ruim opgezet met voor iedereen voldoende plaats.

 • Infraroodsauna

  De infraroodsauna is een milde warme ruimte. De infrarood stralen zijn heerlijk ontspannend en werken goed tegen vermoeide of pijnlijke spieren. Op verschillende plekken zijn bij de Veluwse Bron infraroodsauna's te vinden.

 • Laconium

  Het laconium is een hete en droge ruimte van natuursteen. Door de intense straling voelt het heet aan. Een laconium is een onderdeel van de thermen uit de Romeinse oudheid. De temperatuur voelt in deze ruimte door het gebruik van keramische materialen pittig aan. Het laconium heeft een ontspannen, maar diepreinigende werking. De Romeinen stookten een laconium met gloeiende kolen. Zij die het lang uithielden werden laconiek genoemd. Hier heeft het laconium haar naam aan te danken.

 • Lavendel sauna

  De lavendelsauna zorgt voor heerlijke ontspanning en heeft een kalmerende werking. U treft in de sauna lavendeltakken aan die de heerlijke geur verspreiden.

 • Loyly sauna

  De loyly sauna van de Veluwse Bron is een grote Kelo sauna midden in het wellnessdorp. In deze sauna worden meerdere malen per dag opgietingen verzorgd. Een ruime hoeveelheid water met etherische olie wordt op de saunakachel gegoten en de hete geurende dampen worden door één van onze saunameesters rond gewapperd. De hete en bevochtigde lucht stroomt hierdoor langs het lichaam en zorgt voor een hevige prikkelende warmtesensatie waarbij het lichaam extra aan het werk wordt gezet.

 • Lichttherapieruimte - tropisch strand

  Het tropisch strand is een lichttherapieruimte met gefilterde UV-straling. Het gebruik voorkomt stoornissen in de stofwisseling en het immuunsysteem wordt gestimuleerd. Ook werkt het licht goed tegen een depressie. Het geluid van de branding werkt ontspannend.

 • Pakistaanse zoutsteenmijnsauna

  Oeroude blokken zoutsteen rechtstreeks uit noord Pakistan vormen de basis voor deze bijzondere sauna. Het zout is 260 miljoen jaar geleden ontstaan door uitdroging van een oerzee. De kleuren zijn gevormd door mineralen in de aardbodem. Zout heeft een vitaliserende werking en door afgifte van negatief geladen ionen zuiveren de zoutkristallen de lucht in deze ruimte. Met een temperatuur van circa 70 graden ontstaat in deze sauna een licht zilte lucht met mineralen en sporenelementen.

 • Tepidarium

  Een tepidarium is een onderdeel van de thermen uit de Romeinse oudheid. Al eeuwen geleden ontspanden Romeinen zich in het tepidarium. De verwarmde betegelde ligzetels geven een gelijkmatige warmteoverdracht op het lichaam. Hierdoor krijgt u een gevoel van welbehagen en kunt u lang van de milde warmte genieten en ontspannen bij de rustgevende muziek.

 • Veluwse sauna

  Een milde warme sauna van circa 70 graden half onder de grond. In deze sauna bevinden zich berken uit de Veluwse bossen die een heerlijke geur verspreiden. Bovendien een ideale plek om gezellig met elkaar plat te proat'n.

 • Wildobservatiesauna

  De wildobservatiesauna is uniek in Europa en is het paradepaardje onder de Kelosauna's van de Veluwse Bron. Vanuit de wildobservatiesauna heeft u een schitterend uitzicht over het meer van de Veluwse Bron. U treft in dit meer verschillende watervogels aan. Regelmatig zijn ook de beschermde ijsvogel en reeën te zien. Deze sauna dient vooral om het lichaam te reinigen en uw spieren te ontspannen. De temperatuur zorgt voor transpiratie en verwijdert daardoor afvalstoffen uit uw lichaam en draagt zorg voor een goede doorbloeding van de huid.

 • Luisterboeksauna

  Een oude traditie wordt in ere hersteld. De sauna was in vroegere tijden bij uitstek een plek waar oude verhalen werden doorgegeven. 
  De nieuwe luisterboeksauna borduurt hier op voort. In deze nieuwe sauna, gedecoreerd met oude boeken, wordt de stilte vervangen door rustieke verhalen.

 • Dubbele aardsauna

  De Dubbele aardsauna, tweemaal zo groot als een normale aardsauna, is de heetste sauna die u bij de Veluwse Bron kunt vinden. Deze sauna dient vooral om het lichaam te reinigen en uw spieren te ontspannen. De weldadige temperatuur zorgt voor transpiratie, verwijdert daardoor afvalstoffen uit uw lichaam en draagt zorg voor een goede doorbloeding van de huid. Neem volledig plaats op uw eigen handdoek.

  Verblijfsduur: zolang u het prettig vindt. Koel uw lichaam (tevens uw hoofd) vervolgens met lauw tot koud water.